Ιδιαίτερα Μαθήματα Πληροφορικής

lessons_1Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα κατ’οίκον (από 1 εως 3 άτομα) για όλες τις ηλικίες και για οποιαδήποτε από τις παρακάτω κατηγορίες μπορεί να ενδιαφέρεστε.

Μπορεί να γίνει εκπαίδευση επάνω σε δικό σας υπολογιστή ή να κάνετε χρήση των δικών μας συσκευών σε περίπτωση που δεν διαθέτε κάτι από αυτά που χρειάζονται. Μπορούμε να σας διαθέσουμε όλα τα προγράμματα για εκπαιδευτικούς λόγους.

Ρωτήστε μας για το κόστος ανά κατηγορία και για τις διαθέσιμες ώρες και ημέρες για την εκπαίδευσή σας!
(για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας)

Για χρήση Η/Υ στο σπίτι ή σε βασικές εργασίες γραφείου

Η καλή χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή είναι η βασική γνώση που πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος στις μέρες μας. Είτε για προσωπικούς λόγους όπως η οργάνωση των οικονομικών του, οι συναλλαγές με κρατικές υπηρεσίες, τραπεζικές συναλλαγές, ακόμα και για διασκέδαση όπως μουσική, ταινίες και παιχνίδια, είτε για επαγγελματικούς φυσικά λόγους για ευκολότερη και με καλύτερες συνθήκες εύρεση εργασίας.

kid-mouseΈνας ηλεκτρονικός υπολογιστής αποτελείται από δύο βασικά μέρη. Το υλικό του (Hardware) και το λογισμικό του (Software). Το Software είναι το κομμάτι που “επικοινωνεί” με τον χρήστη ώστε να πραγματοποιούνται οι όποιες εργασίες στον υπολογιστή. Τα Windows είναι το συνηθέστερο λογισμικό που λειτουργεί ως βάση (λειτουργικό σύστημα) ώστε πάνω σε αυτό να προσθέτουμε προγράμματα για διαφορετικές χρήσεις (πχ κειμενογράφους, προγράμματα μουσικής, ταινιών, παιχνίδια, κλπ).

Μέρος 1ο: Η καλή και με άνεση χρήση των windows λοιπόν είναι απαραίτητη, ως πρώτο σκαλί, για την σωστή εκπαίδευση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα έχουμε ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε. Τι είναι τα παράθυρα, τί είναι οι φάκελοι, πως ξεχωρίζουμε τα είδη αρχείων μεταξύ τους, πως “τρέχουν” τα προγράμματα, πως συντηρούμε τα windows, πως αποφεύγουμε τους ιούς;

Μέρος 2ο: Ο παγκόσμιος ηλεκτρονικός ιστός (internet) έχει εισβάλει στη ζωή μας σε όλους τους τομείς. Πως όμως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ασφάλεια, πως μπορούμε να βρούμε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλουμε, γιατί πολλοί συγχέουν το internet με το google; Τί είναι οι φυλλομετρητές (browsers) και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους; Πως κατεβάζω “υλικό” (πχ αρχεία, φωτογραφίες, ταινίες, παιχνίδια, τραγούδια, κλπ) από το ίντερνετ; Τί είναι το cloud; Τι είναι τα Social media;

Μέρος 3ο: Η εργασία -κυρίως γραφείου- και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι απόλυτα συνυφασμένα μεταξύ τους πλέον. Δεν νοείται γραφείο χωρίς Η/Υ,  χωρίς pc-officeτην χρήση κυρίως Word και Excel ή ακόμα και Power Point! Πως όμως μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε απολαμβάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες από τις δυνατότητες τους; Πως μπορούμε να κάνουμε γρήγορα τη δουλειά μας με την βοήθεια αυτών των προγραμμάτων; Όμορφα και ορθογραφημένα κείμενα, με προσθήκη φωτογραφιών, επαγγελματικές παρουσιάσεις, γρήγορες μαθηματικές-λογιστικές πράξεις, με τύπους, πίνακες, και πολλά άλλα στοιχεία. Η γνώση αυτών των προγραμμάτων μπορεί να ανοίξει πόρτες εργασίας, είναι τα απαραίτητα πλέον εργαλεία για κάθε επαγγελματία!

 

dog-laptop

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, ειδικά οι πιο νέοι άνθρωποι, όλο και κάτι γνωρίζουμε από υπολογιστές. Ίσως να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε αρκετά καλά την χρήση διάφορων προγραμμάτων, όταν όμως πάμε σε μια εργασία που οι απαιτήσεις είναι περισσότερες από την οικιακή χρήση τότε έρχονται τα δύσκολα. Υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά, όπως κάποιες άγνωστες δυνατότητες προγραμμάτων που μπορεί εμείς να ξέρουμε μόνο τα βασικά, οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου που κάνουν τη δουλειά μας πολύ πιο γρήγορη, η σωστή οργάνωση των αρχείων μας και πολλά άλλα μικρά μυστικά που όμως μπορούν να μας δώσουν το πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό!

Προχωρημένη Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

Μπείτε στα βαθιά μαθαίνοντας τους υπολογιστές από το Α εως το Ω! Τι είναι ο πίνακας ελέγχου; Πως ρυθμίζουμε τον υπολογιστή για βέλτιστη λειτουργία, πως φέρνουμε το μενού χρήσης (User Interface) στα μέτρα μας; Πως στήνουμε ένα βασικό δίκτυο; Ποια είναι τα βασικά υποσυστήματα ενός υπολογιστή και πως τα εγκαθιστούμε. Πως κάνουμε εγκατάσταση προγράμματα και ποιες ρυθμίσεις τους επιλέγουμε; Εκ βαθέων χρήση των windows αλλά και προχωρημένη χρήση προγραμμάτων Office (Word, Excel, Power Point).

Τεχνολογία Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Hardware)

Εάν θέλετε να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή χωρίς να σας “κοροϊδέψουν”, αν θέλετε να γνωρίζετε όλα τα μέρη του και τις δυνατότητες που έχουν, εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας ή εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα και θέλετε να το λύσετε, είναι απαραίτητο να έχετε γνώση του τρόπου λειτουργίας των υποσυστημάτων ενός Η/Υ. Τι είναι η μητρική πλακέτα, τι είναι η κάρτα γραφικών, οι μνήμες, ο σκληρός δίσκος, πως συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Τι χρειάζεται ο υπολογιστής για να “δει” και να λειτουργήσουν σωστά όλα αυτά τα υποσυστήματα; Η γνώση του Hardware είναι η εις βάθος γνώση του υπολογιστή και μπορεί να αποτελέσει λύση σε πολλά προβλήματα γλιτώνοντας μας χρήματα και χρόνο ή γιατί όχι, ακόμα και να μας δώσει ένα επιπλέον εισόδημα.

 • Μάθετε τα πάντα για τα υποσυστήματα του υπολογιστή.
 • Μάθετε να συναρμολογείτε και να στήνετε από την αρχή ένα καινούριο υπολογιστή.
 • Μάθετε να αναβαθμίζετε τον υπολογιστή σας με ότι χρειάζεται ώστε να δουλεύει σαν καινούριος.
 • Μάθετε να κάνετε εγκατάσταση τους οδηγούς (drivers) των υποσυστημάτων ώστε να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.
 • Μάθετε να γνωρίζετε τα προβλήματα και να λύνετε οτιδήποτε προκύψει χωρίς να χρειαστεί να πάτε σε τεχνικό.

Έξυπνα Κινητά τηλέφωνα και Tablets (συσκευές αφής)

Η καθημερινότητα μας! Η χρήση αυτών των συσκευών που πλέον διαθέτει σχεδόν κάθε άνθρωπος! Εκτός από το να πάρουμε τηλέφωνο, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Ποιες οι διαφορές τους από τους υπολογιστές. Ποια συσκευή και ποιο λογισμικό θα πρέπει να επιλέξω; Apple, Android, Microsoft; Ακριβά, φθηνά; Πόσες ίντσες χρειάζομαι; Τι είναι τα apps και τα stores;

Μάθετε τα λειτουργικά συστήματα που μπορούμε να επιλέξουμε, τις διαφορές τους, τις δυνατότητες που μας δίνουν στην καθημερινότητα μας, από μια απλή φωτογραφία μέχρι να δεχόμαστε και να στέλνουμε email ή ακόμα και να δουλεύουμε με το word και το excel! Μικροί φορητοί “υπολογιστές” που ίσως μπορούν να μας καλύψουν πλήρως και  να μην έχουμε πλέον την ανάγκη ηλεκτρονικού υπολογιστή στο σπίτι!

Το “μαγικό” Photoshop!

Με τη φωτογραφία να έχει γίνει πλέον μια “εύκολη” υπόθεση, αφού κάθε κινητό διαθέτει φωτογραφική μηχανή και βγάζουμε συνεχώς όλο και περισσότερες φωτογραφίες, η ανάγκη για επεξεργασία των φωτογραφιών μας είναι συνεχώς και μεγαλύτερη. Γιατί σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που μια όμορφη φωτογραφία χαλάει γιατί υπάρχει κάτι άσχημο στο πλάνο της ή μπορεί να μας βγήκε σκοτεινή και θέλουμε να τη διορθώσουμε. Μπορεί ακόμα να θέλουμε να της προσθέσουμε κάποια εφε ώστε να την κάνουμε μοναδική και ιδιαίτερη. Το photoshop μπορεί να μας προσφέρει αυτές τις δυνατότητες και πολλές ακόμα!

Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ακόμα και γραφικά για μια χριστουγεννιάτικη κάρτα ή για την επαγγελματική μας κάρτα, γραφικά για το facebook, για την ιστοσελίδα μας και χιλιάδες ακόμα δυνατότητες επεξεργασίας για επαγγελματικούς λόγους ή για διασκέδαση!

 • Εκπαίδευση στο πρόγραμμα photoshop
 • Χρωματική διόρθωση φωτογραφιών
 • Αφαίρεση “άχρηστων” αντικειμένων (άγνωστοι άνθρωποι, σκουπίδια, κλπ)
 • Μοντάζ δύο ή περισσότερων φωτογραφιών
 • Μάσκες, τι είναι, πως τις χρησιμοποιούμε
 • Κείμενα, γραμματοσειρές
 • Επεξεργασία γραφικών (χριστουγεννιάτικη/πασχαλινή κάρτα, λογότυπο, επαγγελματική κάρτα, κλπ)
 • Εξαγωγή τελικού αρχείου για χρήση σε υπολογιστή, ιστοσελίδα ή εκτύπωση

Φτιάξτε τα δικά σας βίντεο…!

Η επεξεργασία βίντεο κάποτε ήταν αποκλειστικότητα των στούντιο παραγωγής ταινιών. Σήμερα όμως με τα κινητά και τους υπολογιστές σε κάθε σπίτι το μοντάζ μπορεί να γίνει μια όμορφη και ξεχωριστή διασκέδαση δίνοντας μας εντυπωσιακά αποτελέσματα! Βίντεο διακοπών, βίντεο από πάρτι, διασκέδαση, ακόμα και βίντεο γάμου μπορούμε να τα επεξεργαστούμε στο σπίτι μας, να δώσουμε το δικό μας ύφος και στυλ και να δημιουργήσουμε βίντεο με “επαγγελματικά” αποτελέσματα.

Για τους πιο μερακλήδες η εκμάθηση ενός δυνατού προγράμματος επεξεργασίας βίντεο μπορεί να είναι το κίνητρο για την δημιουργία ακόμα και κάποιας ερασιτεχνικής ταινίας! Γιατί όχι;

 • Εκπαίδευση σε προγράμματα επεξεργασίας βίντεο (power director, pinnacle studio, adobe premiere, κλπ)
 • Βασικές αρχές του μοντάζ
 • Διόρθωση του βίντεο
 • Προσθήκη τίτλων
 • Προσθήκη εφέ
 • Προσθήκη μουσικής
 • Slideshow φωτογραφιών
 • Εξαγωγή τελικού αρχείου
 • Δημιουργία DVD

Δημιουργία Ιστοσελίδων (Web Development / Web Design)

Δημιουργήστε ιστοσελίδες παρουσίασης ή eshop για εσάς ή τους πελάτες σας! Τί είναι ftp, τί domain name; τι php; Πως διαλέγουμε και πως αγοράζουμε το όνομα της ιστοσελίδας μας, χώρο για να την ανεβάσουμε, πως μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας site; Χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού; Ποια “εργαλεία” πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;

Μάθετε εύκολους και γρήγορους τρόπους για να στήσετε το site σας, χρησιμοποιήστε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για να ανεβάσετε γρήγορα την παρουσία σας στις μηχανές αναζήτησης ώστε να σας βρίσκουν εύκολα, δημιουργήστε τα δικά σας γραφικά και επεξεργαστείτε τις εικόνες σας [προαιρετικά] ώστε να δημιουργήστε κάτι δικό σας, πρωτότυπο, ακριβώς αυτό που θέλετε και έχετε σκεφτεί!

 • Εκμάθηση βασικών εvνοιών (domain, hosting, ftp, php, database, κλπ)
 • Στήσιμο site με το WordPress
 • Οργάνωση μενού και σελίδων
 • Templates, και plugins
 • Λέξεις κλειδιά και τρόπος γραφής των κειμένων για βέλτιστες αναζητήσεις (SEO)
 • Επεξεργασία γραφικών και φωτογραφιών (photoshop) [Προαιρετικά]

Δημιουργία 3D αντικειμένων!

Υπάρχουν πολλά επαγγελματικά προγράμματα όπου οι επαγγελματίες δημιουργούν τρισδιάστατα αντικείμενα, όπως έπιπλα, συσκευές, μηχανολογικά εξαρτήματα, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για διακόσμηση, αρχιτεκτονική, κλπ. Τα προγράμματα αυτά όμως είναι βαριά, δύσκολα και πολύ ακριβά. Για κάποιον που έχει σκεφτεί κάποια κατασκευή και θα ήθελε να την δει πρώτα πριν την κατασκευάσει ή θα ήθελε να φτιάξει ή να αγοράσει ένα έπιπλο και να το προσαρμώσει στον χώρο του για να δει πως θα είναι, αν ταιριάζει, αν χωράει, και για πολλά άλλα καθημερινά πράγματα που θα ήταν πιο εύκολο να τα δούμε με μια 3D μορφή για να αποφασίσουμε αν μας κάνουν ή αν χρειάζονται διορθώσεις, κλπ, το πρόγραμμα της Google, το Sketchup! είναι το ιδανικό και απλούστερο στην χρήση πρόγραμμα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε! Με πολύ μεγάλη βάση έτοιμων 3D αντικειμένων, με ένα απλό περιβάλλον εργασίας και εύκολο τρόπο δημιουργίας, είναι ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε ο καθένας να χρησιμοποιεί και να τον βοηθάει σε ότι μπορεί να φανταστεί!

 • Εκπαίδευση στο πρόγραμμα Sketchup!
 • Περιβάλλον εργασίας και οι τρεις βασικοί άξονες
 • Δημιουργία 3d αντικειμένων
 • Τι είναι group και τι component. Ποια η διαφορά τους;
 • Εισαγωή υλικών και υφής στα αντικείμενα
 • Κατέβασμα 3d αντικειμένων από έτοιμες βιβλιοθήκες
 • Φωτορεαλισμός

AutoCAD…

Το AutoCAD είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα γραμμικού σχεδίου. Του σχεδίου που χρησιμοποιείται είτε για μηχανολογικούς είτε για αρχιτεκτονικούς σκοπούς. Είναι φυσικά ένα καθαρά επαγγελματικό εργαλείο, ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε μηχανολόγο σχεδιαστή, όμως μπορεί να φανεί χρήσιμο στον οποιονδήποτε επαγγελματία ή ακόμα και ερασιτέχνη που θα ήθελε να έχει τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις σχεδιασμού. Είναι ένα ακόμα εφόδιο για την εύρεση εργασίας!

 • Εκπαίδευση στο περιβάλλον AutoCAD
 • Βασικές αρχές γραμμικού σχεδίου
 • Μονάδες μέτρησης, κλιμακες, ρυθμίσεις autoCAD, κλπ
 • Εργαλεία σχεδιασμού AutoCAD
 • Εξαγωγή αρχείου και εκτύπωση
 • Εισαγωγή στον 3D σχεδιασμό